Sweden - D365

 View Only

6 viktiga aspekter vid val av E-handelsplattform

 • 1.  6 viktiga aspekter vid val av E-handelsplattform

  Posted Nov 10, 2020 08:38 AM
  Edited by Magnus Patriksson Nov 10, 2020 09:04 AM
  Vi får ofta frågan vilka aspekter som bör ta i beaktande vid val av en E-handelsplattform. Nedan har jag listat sex olika kriterier som ofta kommer upp inför en utvärdering. Skulle vara intressant att få höra hur väl de stämmer med er som redan gått igenom processen att välja en leverantör.

  1. Molnbaserad

  En molnbaserad plattform innebär att du inte behöver oroa dig för webbhotell och infrastrukturen. Inga investeringar krävs i hårdvara, och du behöver heller inte oroa dig för den pågående kostnaden för att underhålla din egen server eller kommande uppgraderingar.

  2. Mobilanpassad

  Det finns undersökningar som visar att 42% av de som söker information på internet använder en mobil enhet under inköpsprocessen för B2B, och denna procentsats kommer bara att växa. Det räcker numera inte bara att "skala" ner websidan för att passa mobilen. För att skapa en användarupplevelse för köpare som använder mobila enheter bör din eCommerce-plattform vara optimerad för mobil användarupplevelse genom att inkludera funktioner såsom klicka för att ringa, autofyllning med platstjänst och en mobilanpassad layout.

  3. Integration till affärssystemet

  En tvåvägs integration med ditt ERP-system är viktigt för alla professionella B2B e-handelslösning, dina kunder förväntar sig tillförlitliga data i realtid. Istället för att utveckla en kostsam anpassad integration, se till att din leverantör har standardiserad ERP integration

  4. PIM och e-handelslösning i samma lösning

  För att minska antalet kostsamma och stora integrationsprojekt med externa PIM-system (Product Information Management finns det många fördelar med e-handelslösningar som har PIM och e-handelsfunktioner integrerat i samma plattform. PIM:en ger möjligheten att kunna styra vilken produktinformation som presenteras i olika säljkanaler och kan enkelt uppdateras/underhållas från ett ställe.

  5. Kundservice 24/7

  Din eCommerce-plattform bör göra det möjligt för B2B-köpare att göra mer än att bara beställningar. Kunder ska kunna hantera sitt konto, hitta information (t.ex. inköpshistorik,) spåra beställningar och godkänna offerter. Genom dessa funktioner kommer kunderna att minska belastningen på er kundservice och söka informationen när det passar dom själva.

  6. Webbaserad konfigurator

  Många tillverkande bolag ser behovet utav att kunna låta kunderna själva kunna konfigurera komplexa produkter via webben. Det finns många fördelar med att låta kunderna själva få konfigurera produkterna själva, allt detta givetvis med ett sammanhållet flöde från webben tillbaka in till ERP-systemet.  

  #Leadership #CustomerInsights #CustomerService
  ------------------------------
  Magnus Patriksson
  Parttrap
  ------------------------------
  ​​​​​​